Piri-Piri Caseiro

Este Verão tivemos muitas malaguetas na nossa horta e precisámos de preservá-las de alguma forma.  Apenas se podem usar algumas malaguetas na cozinha no dia a dia! Por isso decidimos fazer um Piri-Piri caseiro.

Os condimentos são fáceis de fazer e uma maneira perfeita de preservar malaguetas e outras ervas. Fizemos duas versões diferentes - uma com uísque e outra com alho. Adoro o tom vermelho lindo das malaguetas e é uma alegria ver a mudança da cor do óleo ao longo do tempo. Acho que também serão presentes engraçados para amigos e familiares!

Uma vez colhidas as malaguetas, usamos um fio para amarrá-las juntas e pendurámos a secar. Levaram umas boas 2 ou 3 semanas para secar.

Para fazer o Piri-Piri, seguimos as seguintes receitas:

Piri-Piri

Ingredientes:
Malaguetas secas
Azeite
Whisky
Garrafas de vidro ou frascos

Corte as malaguetas ao meio e coloque-as numa garrafa de vidro ou um frasco. Encha metade da garrafa ou frasco com uísque e depois azeite até que atinja o topo. Coloque a tampa e agite por alguns minutos. Armazenar num local fresco e seco, por algum tempo até que o azeite comece a escurecer. Vai precisar de agitar a garrafa antes de usar, para que o whisky e o azeite se misturem.

Piri-Piri com alho

Ingredientes:
Malaguetas secas
Azeite
Alho
Garrafas de vidro ou frascos

Despeje o azeite numa panela funda, juntamente com as malaguetas e o alho. Leve ao lume (baixo) durante cerca de 5 minutos . Retire do lume e deixe arrefecer até à temperatura ambiente. Deite fora o alho e despeje o azeite junto com as malaguetas numa garrafa ou frasco.



This summer we had plenty of chillies in our vegetable garden and we needed to preserve them somehow. There are only so many chillies you can use in your cooking! So we decided to make homemaed piri piri oil.

Infused oils are easy to make and a perfect way to preserve chillies and other herbs. We made two different versions - one with Whiskey and one with garlic. I love the gorgeous red shade of the chillies and it’s a joy to see the colour of the olive oil change over time. I think they make great gifts for food loving friends and family too!

Once we harvested the chillies, we used string to tie them together and hung them up to dry. They took a good 2 to 3 weeks to dry.

To make the infused oil, we followed the following recipes:

Piri Piri Oil

Ingredients:
Dried chillies
Olive Oil
Whiskey Glass bottles or jars

Cut the chillies open lengthways to see that they haven’t grown mouldy and put them into a glass bottle or jar. Pour in half Whiskey and half olive oil into the bottle until it reaches the top. Put the lid on and shake for a few minutes. Store in a cool, dry place for a while until the olive oil is infused. You will need to shake the bottle again before you use it, as the Whiskey and olive oil will seperate.

Garlic Chilli Oil

Ingredients:
Dried chillies (chopped)
Olive Oil
Alho
Garlic
Glass bottles or jars

Pour the oil into a deep pan along with the chillies and garlic. Simmer at a low heat for about 5 mintues. Remove from the heat and let it cool down to room temperature. Discard the garlic and pour the oil along with the chillies into a your bottle or jar.